SEMPOZYUM UYGULAMA ESASLARI
- Sempozyuma katılım herkese açıktır ve ücretsizdir.
- Kurum ve iletişim bilgileri özet ile birlikte gönderilmelidir.
- Özetlerin gönderimi dinvemedya@asbu.edu.tr adresine veya sempozyum web sitesinde yer alan https://forms.gle/cr4G5rixohYkMoNx6 adresine yapılmalıdır.
- Hazırlanacak tebliğlerin daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve bilimsel kriterlere uygun olması gerekmektedir.
- Her katılımcıdan sadece bir adet bildiri kabul edilecektir.
- Özet ve nihai metinler word dosyası şeklinde gönderilmelidir.
- Tebliğler sempozyum sonrası özet ve tam metin olarak basılacaktır. Tercih edilmesi durumunda bildiriler makale olarak ATABE dergisinde yayımlanmak üzere değerlendirmeye alınabilir.
- Sempozyum pandemi şartları çerçevesinde yüz yüze ve online gerçekleştirilecektir. (Şartlara göre katılım durumu hususunda güncelleme yapılabilir.)
- Sempozyum bildiri sahiplerinden yüz yüze katılım sağlayacak olanların ulaşım, konaklama ve diğer giderleri kurumları tarafından karşılanır.
|
SEMPOZYUM ÖZET METİN YAZIM KURALLARI
- Bildiri özetleri Türkçe, Arapça veya İngilizce olmalıdır.
- Özet metni 300-500 kelime arasında olmalıdır.
- Özetler 12 punto harf karakteri, Times New Roman fontu ve 1,5 satır aralık ölçüsünde tek paragraf halinde yazılmalıdır.
- Yazar ismi yazı başlığının hemen altında sağa dayalı şekilde verilmeli, ayrıca yıldız dipnot seklinde (*) Üniversite/Kurum adları sayfanın en altında dipnotta 10 punto, tek satır aralığında belirtilmelidir.
- Özetler çalışmanın amaç, yöntem, bulgular, sonuç ve önerilerini içerecek şekilde ve Word formatında hazırlanmalıdır.
- Özet gönderme işlemleri online olacak olup konu ile alakalı görüş ve önerileriniz için dinvemedya@asbu.edu.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
|
SEMPOZYUM TAM METİN YAZIM KURALLARI
- Bildiri metni Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde olmalıdır.
- Bildiri tam metinleri en fazla 8000 kelime olmalıdır.
- Yazar/yazarların isimleri çalışmanın başlığının hemen altında sağa bitişik şekilde verilmeli ayrıca yıldız dipnot şeklinde (*) yazarın üniversitesi/kurumu, unvanı sayfanın en altında dipnot şeklinde belirtilmelidir.
- Yazar isminin altında, yazıya ilişkin, 10 punto büyüklüğünde tek satır aralığıyla yazılmış, en fazla 500 kelimelik bir Türkçe ve İngilizce özet bulunmalı ve hemen altında, bildiriye ilişkin en az 3 en fazla 5 anahtar sözcüğe Türkçe ve İngilizce olarak ayrı ayrı yer verilmelidir.
- Bildiri metni dipnot ve kaynakçası “İSNAD” sitiline uygun yazılacaktır. Daha geniş bilgi için bkz; https://www.isnadsistemi.org/download/isnad-2-yazim-kilavuzu/
- Başlık ve özet sayfasından sonra başlayacak olan bildiri metni 12 punto harf karakteri, Times New Roman fontu ve 1,5 satır aralık ölçüsü kullanılarak yazılmalıdır. Çalışmanın başlığı 14 punto, diğer tüm başlıklar 12 punto ve ilk harfi büyük şekilde koyu ve sola bitişik şekilde yazılmalıdır.
- Bildirilerde sayfa numarası olmalı ve bu numaralar sayfanın sağ alt köşesinde olmalıdır.
- Sayfa tasarımında sol, sağ, üst ve alt boşluklar 3’er cm olarak ayrılmalıdır.
- Sempozyuma gönderilecek bildirilerin başka bir akademik etkinlikte yayımlanmamış olması ya da yayım için değerlendirme aşamasında bulunmaması gerekir.
|